13 Ağustos 2012 Pazartesi

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?


Malzemeler
1 kg. çilek
4 su bardağı şeker
bir çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:Çilekleri birkaç kez ezmeden yıkayın.yapraklarını elinizle döndererek koparın.Sakın bıçak kullanmayın çilekler dağılır.Çilekleri derin bir tencereye koyup üzerine şekeri dökün.biraz sallayıp kapağını kapatın.En az bir gece bekletin, şekerin iyice erimesini bekleyin.daha sonra ocağa koyup kaynayana kadar bekleyin.yüzüne gelen beyaz kefini kevgir ile alın.Kef bitene kadar devam edin.reçelinizin olduğunu anlamak için ocağın altını iyice açın .kaynarken iri gözler oluşuyorsa reçeliniz olmuş demektir.En son limon tuzunu ilave edip altını kapatın.Çilek reçelimiz hazır.sıcakken bir kavanoza koyup soğuyana kadar bekleyin.soğuyunca ağzını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder