19 Ekim 2016 Çarşamba

Lezzetli bir çiğ köfte nasıl olmalıdır?

Güney doğu Anadolu bölgesinin yöresel lezzetleri arasında uzun yıllardır yerini almış olan çiğköfte günümüzde etsiz olarak tüketilmektedir. Etsiz çiğköftenin daha hafif ve daha lezzetli olduğu bilinmektedir. Rize çiğköfte etsiz olarak tüketildiği halde adeta besin deposudur.  Bu mükemmel lezzete sahip yiyecek genç yaşlı herkesin tüketmesi için uygundur. Çiğ köfte hamile bayanlarında gönül rahatlığı ile tüketebileceği bir üründür. Tam enerji deposu ve vücut direncini karşılamak için tüketilebilecek olan besin her yaştan kişilerin keyifli bir şekilde tükettiği aperatif bir yiyecek çeşididir. Yemeğinizin yanında tüketebileceğiniz gibi tek başına tüketildiğinde de doyurucu bir besindir.

İyi bir çiğ köfte yapmanız sırrı içerisindeki bulgurun iyi olmasın yanı sıra içinde bulunan biberin, salçanın ve soğanında iyi olması gerekir. İçerisindeki salçada bulunan tuz oranı ve diğer malzemeleri kaliteli ve taze olması Rize Adıyörem çiğköftenin yapılışında önem arz etmektedir.  İyi bir çiğköfte de kesinlik ile olmazsa olmaz baharatların konulmasıdır. Baharatsız bir çiğ köfte tabi ki de düşünülemez. Malzemelerin taze, tam kararında kullanılmasının yanı sıra çiğ köfteyi yapacak olan kişinin de işinde usta olması önemlidir. Usta ellerde tam kıvamında yoğrulan çiğ köfte adeta tadından yenmez. Çiğ köftenin lezzeti olabilmesi adına içerisinde konulacak olan salçanın, tuzun, bulgurun ve baharatların oranının iyi ayarlanması gerekmektedir.

Rize Adıyörem firması ile kaliteli malzemelerden hazırlanmış lezzeti çiğköfte yemeniz mümkündür.  Etli olarak yapılmakta olan çiğ köfte günümüzde etsiz olarak yapılmakta ve çok yoğun ilgi görmektedir. Etsiz çiğ köfte usta ellerde yapıldığı takdirde çok lezzetli olmaktadır. Ayrıca etsiz olması bakımından oldukça sağlıklı olduğu da bilinmektedir. Metabolizmayı hızlandırıcı, vücut direncinde artış olmasına sebep olmaktadır.  İsteğinize bağlı olarak çiğ köfteyi marulun arasında ya da lavaş dürüm şeklinde tüketmeniz mümkündür.  Yeşillikler eşliğinde ayrı bir lezzet kazanan çiğ köfteyi  zevkinize göre acı sos, nar ekşisi ve limon sosu gibi değişik soslar eşliğinde mükemmel bir tada dönüşecektir. Bayanlar günleri için özel olarak çiğ köfte siparişi verebilir ve bu eşsiz tat ile konuklarına ikramda bulunabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder